Hol és miért is jó az ózonos fertőtlenítés?

ózonos fertőtlenítés

Soroljunk, fel néhány helyiséget ahol legsűrűbben használják az ózonos fertőtlenítés módszereit. Éttermek, konyhák, munkahelyek, irodák, konferenciatermek, tárgyalok, magánrendelők, fogászati rendelők, és még sorolhatnák. Vegyük például az éttermeket, konyhákat. Ugyebár az emberek többsége éttermekbe járnak ebédelni, vacsorázni. Mi emberek persze nem tudjuk, hogy milyen a konya belülről, mennyire van fertőtlenítve, ami nagyon fontos tényező. Azokban a helyiségekben ahol ételeink készülnek elemi követelmény a higiénia biztosítása. Ezért az ózonos fertőtlenítés technológiai eljárással a konyhai pultokon, szekrényekben, tűzhelyeken, asztalokon, stb. található mikroorganizmusok vegyszermentesen pusztíthatóak el.

Az ez által használt professzionális ózongenerátor segítségével rövid idő alatt, nagy mennyiségű ózon kibocsátás érhető el, mely biztosítja a teljes körű fertőtlenítést. Az ózon kezelés fertőtlenítő hatása mellett erősen szagtalanít is. Amennyiben ezt az ózonfertőtlenítési eljárást vendégtérben alkalmazzák, akkor elkerülhetik az ételszagok beívódását a berendezési tárgyakba. Így a vendégek sokkal jobb érzéssel lépnek be olyan vendéglátó helyiségekbe, illetve szívesebben térnek oda vissza is, ha érzik a higiénia és a tisztaság illatát. Az ózont O3 alkalmazó eljárás garantálja, hogy fertőtleníti és szagtalanítja a felületeket és a légteret. Kiemelten fontos, hogy az élelmiszerekkel érintkezve nem okoz semmilyen íz vagy állagromlást, illetve változást azokban. Az ózonos fertőtlenítés az élelmiszeriparban régóta használt és bevált módja a fertőtlenítésre és csírátlanításra. Tehát bátran mehetünk éttermekbe, és nyugodtan fogyaszthatjuk ebédünket, vacsoránkat szeretteinkkel.

Print Friendly, PDF & Email