A Baileys története nagyvonalakban

Baileys 

Palackba zárt édes élvezet! Talán így lehetne a legjobban jellemezni azt, amit a Baileys képvisel. Egy korty után hamar beleszeret ebbe az italba az, aki odavan az édes ízekért.

Nem beszélve arról, ha az illető ezen kívül az ír whiskyk nagy rajongója is, mivel a Baileys erre építkezik. Különösen az ünnepi időszakban, a hűvös téli estéken számít alapvető italnak. Ki gondolná, hogy ezt a közönségkedvencet a 70-es évek derekán a szükség hívta életre?

Történt ugyanis akkoriban, hogy a legnagyobb szeszipari cég írországi képviselete hatalmas whisky készleteket halmozott fel, aminek nemcsak az eladása, hanem már a tárolása is problémát jelentett. A helyzet olyan súlyossá vált, hogy már nem segíthetett más, csak az isteni szikra.

Szerencsére ez hamarosan ki is pattant a fejekből és így született meg a Baileys koncepciója, aminek a megvalósítását követően a cég hatalmas sikert tudhatott a magáénak, ami kitart mind a mai napig, erről pedig az ital népszerűsége is tanúskodik. Ebben az is közrejátszik, hogy kizárólag természetes alapanyagokból (kakaó, vanília, kávé, tejszín) készül.