A bozótvágó előtt nincs akadály

bozótvágó

A természet szépsége vitathatatlan, viszont bizonyos helyeken az elburjánzott növényzet eléggé elcsúfíthatja a környezetet. A bozótvágó használatával eredményesen áthidalhatjuk ezt a problémát. Csupán azt kell meghatároznunk, hogy milyen szempontoknak kell megfelelnie az adott eszköznek.

Ezeket az eszközöket rendszerint a nagyobb teljesítmény különbözteti meg a szegélyvágóktól. Bár bizonyos modellek esetében a határvonal elég halvány, mert egyes szegélyvágók már majdnem bozótvágónak számítanak és ugyanúgy ez fordítva is igaz lehet. Viszont a benzines bozótvágó vagy fűkasza az utak mentén nőtt növényzet eltakarítására is alkalmas. Az olyan fás szárú növények, mint például a szederindák, elég kemény diót jelentenek, de a bozótvágó fűkasza ezzel is megbirkózik.

Ezek a típusok vágókésekkel is felszerelhetőek, amelyekkel gyorsan lehet hatékony munkát végezni. A védőfelszerelés viselése kötelező, hiszen a különféle tereptárgyak és a felcsapódó kő vagy fadarabok sérülést okozhatnak. Ha még nem használtunk ilyen eszközt, akkor nem árt egy kicsit gyakorolni, mielőtt nagy fába vágnánk a fejszénket.

A bozótvágó akkus, elektromos és benzines kivitelben is megtalálható a parasztplaza.hu kínálatában. Mindhárom változatnak megvan a maga előnye és hátránya. Egyértelműen nem lehet kijelenteni, hogy ez vagy az lenne a legjobb választás. Tény, hogy az akkus bozótvágó innovatív technológiával rendelkezik és ötvözi a másik két változat előnyeit. A hátránya csupán annyi, hogy időbe telik, mire ismét feltöltődik. Ettől eltekintve csendes és mobilis eszköznek számít.