A clematis gondozása egyszerű

Gyakori tévedésnek számít, hogy a futónövények ültetése mindegy milyen módon történik. Pedig figyelembe kell venni néhány tényezőt, ami a későbbiekben fontos lesz a clematis növekedése miatt. Erős támaszték nélkül az egész nem ér semmit, hiszen nem lesz mire rácsavarodnia a növénynek.

Azért fontos kiemelni a támaszték strapabírását, mert a növekedés során a növény szára egyre nehezebb, fás lesz. Ezért néhány madzag nem fogja megoldani a problémát a kötözés szempontjából.

Sokkal előnyösebb az acélhuzal használata, mert ennek nagy a szakítószilárdsága és nem kezd el rozsdásodni a nedvesség hatására. A clematis szeretni fogja, hogyha napos helyre kerül. Ez esetben biztosak lehetünk abban, hogy rövidesen élvezhetjük a színpompás virágokat, nem sokkal az ültetést követően.

Az 1 méterenként elhelyezett tövek szép lassan fel fognak kapaszkodni a támasztékra, amit egyenletesen be fognak borítani, ezzel csodálatos látványt nyújtva az udvaron vagy a kertben. A clematis gondozása egyszerű. Hetente elég egyszer alaposan meglocsolni.