A fáraók aranya, avagy a feketeköményolaj hatása

feketeköményolaj hatása

Gazdag összetételének, széleskörű tulajdonságainak és könnyű használhatóságának köszönhetően, ez a kivonat jelentősen kiegészítheti, ha nem is helyettesítheti az otthoni gyógyszeres szekrényt és szépségápolási termékeket. A feketeköményolaj hatása jótékony az immunrendszerre, segít normalizálni a testsúlyt, javítja a bőr és a haj állapotát. Honnan származik ez a csoda? A fekete köményt évezredek óta használják gyógyászati célokra. Az arab receptekben kiemelt helyen szerepel.

Még magának Mohamed prófétának sem volt ismeretlen a feketeköményolaj hatása. Ő is használta különböző betegségek kezelésére, valamint a halálon kívül mindenre gyógyírnak nevezte. A feketeköményolaj a mai napig különösen sikeres összetevője a gyógy- és kozmetikai termékeknek a Közel-Keleten, Ázsiában és Afrikában. A feketeköményolaj hatása közvetlen és közvetett módon segíti az egészség javulását, mert serkenti és szabályozza az immunsejtek működését, antioxidáns és gyulladáscsökkentő, továbbá gátolja a baktériumok, gombák, paraziták, vírusok aktivitását.

A hidegrázás láz nélkül allergiát is jelezhet

Mindannyian olyan világban élünk, ami tele van különböző lehetőségekkel és ahhoz, hogy a legtöbbet hozzuk ki, a lehető leggyorsabban kell mozognunk. De ahhoz, hogy gyorsan mozoghassunk, kiváló egészségnek kell örvendenünk. Mozoghatunk, amennyit csak akarunk, edzhetjük a testünket, egészséges ételeket fogyaszthatunk, de nem mindig tudjuk megvédeni a testünket a betegségek formájában érkező kellemetlen meglepetésektől. Miért van hidegrázás láz nélkül és miként kezelhetjük?

Ahhoz, hogy ezt megértsük, tudnunk kell, mi a hideglelés. A hidegrázás az emberi test sajátos reakciója, ami a hideg érzésével és borzongással párosul. Mindezek a megnyilvánulások a bőr alatti kis erek görcsének következményei. Az ilyen tünetek okkal jelennek meg és a szervezet meglehetősen riasztó állapotának következményei. Ha hidegrázás láz nélkül van jelen, akkor valami biztosan rosszul sült el. Napjainkban egyre több az allergiás ember, a hidegrázás láz nélkül pedig a különböző allergénekre adott reakció egyik tünete is lehet.