A hajhullás vitamin hiány következtében is bekövetkezhet

hajhullás vitamin hiány

A szép, dús haj a fiatalság és a termékenység egyik szimbóluma volt mindig. Nem csoda, hogy mindenki megpróbál vigyázni rá. Azonban a hajhullás vitamin hiány következtében sokszor okoz kellemetlen hónapokat, akár éveket is az érintetteknek. Sokan tapasztalják azt, hogy a hajuk tavasszal vagy ősszel elkezd hullani erőteljesebben.

Ez a szezonális hajhullás is magyarázható az időnként lemerülő vitamintartalékunkkal. Ilyen esetben érdemes pótolni a hiányzó vitaminokat, nyomelemet és ásványi anyagokat étrendkiegészítőkkel, valamint olyan készítményekkel, amiket helyileg alkalmazhatunk. A hajhullás vitamin hiány miatt akkor is felléphet, amikor a szervezet nem képes előállítani az egészséges hajhagymákhoz szükséges táplálékot.

Ennek hátterében felszívódási problémák, hormonzavar és egyéb tényezők bújhatnak meg. A Varga hajcseppek hatóanyagai rendkívül eredményesek abban az esetben is, ha a hajhullás vitamin hiányból kifolyólag alakult ki. A Varga üvegcsékben ugyanis a hajnak létfontosságú vitaminok, ásványi anyagok koktélja található megfelelő arányban.

A kopaszodás okai egyénenként lehetnek eltérőek

Bár a kopaszság sok férfinak jól áll, mégis a legtöbben szeretnék visszakapni egykori hajkoronájukat. Fontos tudni, hogy a férfi kopaszodás okai általában eltérő jellegűek, mint a nők esetében. Míg a nőknél a kopaszságért felelősek lehetnek a pajzsmirigy zavarok vagy éppen a haj túlzott kitétele a külső hatásoknak, addig a férfiaknál általában másról van szó.

Valószínűleg nem mondunk újat azzal, hogy a kopaszodás okai a férfiaknál az esetek nagy többségében hormonális jellegűek. Másképpen úgy is fogalmazhatunk, hogy ez androgén alopecia, ami szinte minden esetben örökletes. Az örökletes hajhullás azonban nem jelenti azt, hogy kezelhetetlen.

A kopaszodás okai a férfiaknál természetesen lehetnek teljesen más természetűek is, azonban mindegyik esetben hatékony a Varga hajhullás elleni cseppek használata. Ezek a cseppek táplálják a hajhagymákat, miközben a hajszálakat is regenerálják. Egyszerűen és biztonságosan alkalmazhatóak hosszútávon is.