A kopaszodásra csak a hajbeültetés jelent biztos megoldást

hajbeültetés

Napjainkban sokakat érint a hajszálak fokozatos elvesztése, ezért aztán hatalmas igény mutatkozik a hathatós megoldások iránt. A különböző samponok, gyógyszerek és festékek ugyan ideig-óráig segíthetnek, de végleges eredményt csak a hajbeültetés jelenthet. A kopaszodás leggyakrabban genetikai, illetve hormonális problémákra vezethető vissza, ezt pedig megelőzni sajnos nem lehetséges. A fejtetőn, illetve a homlokon található szálak tüszői érzékenyek a DHT hormonra, ez pedig idővel a hajhagymák gyengüléséhez, majd elhalásához vezethet.

Így alakul ki a jellegzetes hiány, ami a tarkórészt általában nem érinti. A hajbeültetés során így erről a területről nyernek ki úgynevezett graftokat, azaz hajtüsző egységeket és ezeket helyezik át a kopaszsággal érintett területre. Az így elérhető kimenetel emiatt nagyban függ az adóterület tulajdonságaitól és a hajveszteség mértékétől. Ideális esetben akár a komplett pótlás is elérhető, ám ez egyénenként teljesen változó.

Emiatt az beavatkozást megelőző, mindenre kiterjedő őszinte konzultáció létfontosságú lépésnek számít. Ekkor történik meg ugyanis az állapotfelmérés és az igények pontosítása is, hiszen kardinális kérdés, hogy a páciens tökéletesen tisztában legyen a lehetséges eredményekkel. Amennyiben a donorterület adottságai és az elvárások közt áthidalhatatlan különbségek mutatkoznak, akkor előfordulhat, hogy a szakember végül nem javasolja a hajbeültetés elvégzését.

Ezért is fontos, hogy a legprofibb specialistát válasszuk, hiszen ha végül elégedetlenek leszünk, az minden szempontból komoly problémát jelent. Szerencsére az innovációknak és a tapasztalatnak köszönhetően ma már kiváló eredmények érhetők el a hajbeültetés segítségével, még kiterjedt kopaszság esetében is. Ilyenkor ugyanis a részleges fedés elérése is számottevő változást hoz, illetve a további műtétek is sokat segíthetnek. Végleges megoldást tehát csak ez az eljárás adhat, ám a hosszú távú elégedettség érdekében nagyon fontos, hogy megelőzően minden felmerülő kérdést tisztázzunk.