A méhkenyér valódi szuperélelmiszer

méhkenyér

A fogyasztásra alkalmas mézen kívül, a mézkészítés melléktermékei is értékes tápanyagokat tartalmaznak, így felhasználásra kerülnek. Az egyik ilyen például a méhkenyér. A perga egy szuperélelmiszer. Rengeteg tápanyagot és immunerősítő összetevőt tartalmaz.

A méhkenyér virágporból, propoliszból, méhviaszból, némi mézből és mirigyváladékból készül. Az immunerősítésen kívül, méregtelenítő és gyógyító hatása is van. Tartalmazza az összes esszenciális aminosavat, flavonoidokat és nagyon magas a K-vitamin, valamint a különböző enzim tartalma. A valódi méhkenyér méhsejt alakú, hatszög hasábokból áll. Ez a szuperétel javítja az emésztőrendszer működését, növeli a szellemi és fizikai teljesítményt, kezeli az ízületi gyulladásokat és a reumát. Serkenti a méregtelenítést, betegségmegelőző hatású. Csökkenti a koleszterinszintet és a vérnyomást.

Hatékonyan közreműködik a fogyókúrában. Javítja a memóriát, segít megelőzni a depressziót és stresszt. Hajhullásra is bevethető. Sőt, veseelégtelenség esetén is ajánlott a méhkenyér fogyasztása.