A mosógép tisztítása házilag könnyen kivitelezhető

mosógép tisztítása házilag

Annak érdekében, hogy a mosásért felelős berendezés hosszú életű legyen, Ön is sokat tehet. A mosógép tisztítása házilag kiváló alternatíva arra, hogy pénzt takarítson meg, ugyanis nem kell a szakembernek munkadíjat fizetni. Meg sem gondolná az ember, hogy mennyi olyan háztartási gép létezik, ami saját kezűleg egyszerűen karbantartható.

A legkisebb hibajel esetén azonnal cselekedni kell azért, hogy elejét vegye a dolognak, vagyis ne alakulhasson ki komolyabb probléma. A mosógép tisztítása házilag kevesebb alkalommal lesz esedékes, ha rendeltetésszerűen használja. Néha azonban így is elkerülhetetlen, hogy megszabadítsa a berendezést a felgyülemlő kosztól és szennyeződéstől. Ha ezt elhanyagolja, akkor nem kizárt, hogy rendszeresen érezhető lesz a penészszag. Nem feltétlenül kell a munkafolyamathoz drága vegyszereket vásárolni.

A mosógép tisztítása házilag történhet ecettel is. A szűrőt érdemes havonta egyszer átöblíteni a csap alatt, hiszen a ruhákból kimosott szöszök megtelepedhetnek benne. Elmaradhatatlan a mosószer adagoló tisztása is. Ha beleragad a mosószer, akkor bepenészedhet. Néhány típusnál az adagoló nehezen közelíthető meg.

Ebben az esetben segíthet a hosszantartó forró ecetes vízzel való áztatás. Javasolt a mosások között résnyire nyitva hagyni a gép ajtaját azért, hogy szellőzzön, így nehezebben indul rozsdásodásnak a belseje. A mosógép tisztítása házilag nem bonyolult feladat. Célszerű néha 90 fokon elindítani egy-egy programot, ezzel a berendezés belsejét is fertőtlenítheti.