A természetből fakadó Mátraderecske mofetta ereje

mátraderecske mofetta

A természetes megoldások bizonyos panaszok enyhítésében manapság újra népszerűségnek örvendenek. Évszázadok óta ismert és alkalmazott jelenség a Mátraderecske mofetta. Ez lényegében vulkanikus tevékenység nyomán kialakuló, szén-dioxid gáztartalmú felgőzölés, ami vízzel keveredik. Erdélyben temérdek ilyen forrás létezik, a helyiek előszeretettel használják a borvízként emlegetett szén-dioxidos vizet. Magyarországon a Mátraderecske mofetta is jelentős gyógygázfürdőnek tekinthető.

A szén-dioxid értágító tulajdonsága a bőrön felszívódva érvényesül, ennek hatására a keringés javul és a sejtek oxigén ellátottsága is számottevően felerősödik. További egyedi ismérve, hogy képes az úgynevezett perifériás szív teljesítményének növelésére, aminek következtében a problémás testrészek vérellátottsága fokozódik. Hatása révén a bőr újjászületik, feszes rugalmassága visszatér. A Mátraderecske mofetta alkalmazása a gyógyászatban és a kozmetikai szegmensekben egyre gyakoribbnak számít. Egészséges, könnyen elérhető alternatívát kínál mindenkinek.

Az érszűkület tünetei komoly hozzáállást követelnek

Sokak által ismert jelenség az erek beszűkülése, ami örökletes és életmódbéli tényezők mentén alakul ki. Az érszűkület tünetei jellegzetesek és könnyen körülírhatóak, ám sajnos a panaszok észlelésekor már a betegség előrehaladott állapotát jelzi a testünk. Jellemző, hogy séta vagy gyaloglás közben, a lábikrában vagy a combban jelenik meg a görcsös típusú fájdalom, ami kevés pihentetés hatására mérséklődik.

Emiatt a népnyelv úgynevezett ,,kirakatnézős” betegségként említi, mivel leginkább a lábban érzékelhetőek az érszűkület tünetei. A betegség nyomai a lábfejen is előfordulhatnak kékes elszíneződések révén, illetve a hideg végtagok szintén jelzésértékűek lehetnek. Egy lassú lefolyású egészségügyi problémáról van szó, aminek súlyossága végletes skálán mozog, így az érszűkület tünetei arra szólítanak fel minket, hogy vegyük komolyan az életmódbéli változtatásokat. Éljünk továbbá a lehetséges kezelési verziókkal, amit a természet felkínál!