A Tikkurila mágneses falfestékeke

Tikkurila
Régóta elterjedtek a mágneses falfestékek. A Tikkurila Magnetic vízbázisú, beltéri, magas vaspor tartalmú festéke egy kiváló példa itt, hiszen számos jó tulajdonságának hála, megannyi helyen maximálisan megállja a helyét. A segítségével a lehető legegyszerűbben mágnesezhetővé tehető szinte bármilyen fal.
A Tikkurila terméke mellett szól, hogy könnyedén felvihető, szó sincs kellemetlen szagokról és a száradást követően sem kell tartani ettől. A Magnetic által képzett felület matt szürke lesz, és önmagában, következő fedőréteg felvitele nélkül is használható, azonban ebben az esetben nem lesz kopásálló. Fontos megjegyezni, hogy mennyire fontos a teljes száradás, ami legalább 24 órát jelent.

Ha ez kész van, akkor akármilyen beltéri festékkel lekenhető, ezért nem kell félni a színe és kopása miatt sem. Arra azonban vigyázni kell, hogy minél több réteget visz fel az ember a vasporos rétegre, annál jobban csökken annak hatékonysága. A használat előtt tudni ajánlott, hogy a Tikkurila Magnetic vastag réteget képez a falon, ezért nem lehet teljesen sík felületet létrehozni, ugyanis látszódni fog, hogy kiemelkedik a falsíkból.