A tökéletes esküvői gyűrű nyomában

esküvői gyűrű

Nincs is annál szebb, mint amikor két szerelmes szív egyszerre dobban! Ha mindkét fél komolyan gondolja a kapcsolatot, nincs más hátra, ásó, kapa, nagyharang, jöhet a lakodalom! Persze a nagy napot minden esetben az esküvői gyűrű kiválasztása előzi meg. A szóban forgó ékszer, ahogy a leendő ara ruhája is, központi szerepet tölt be a ceremónia során.

Az esküvői gyűrű ugyanis az a tárgy, amit a szerelmes pár tagjai egymásnak adnak, ezáltal fogadva meg a másik iránti örök hűséget és szerelmet.

A gyűrű tehát szimbólum, méghozzá a véget nem érő összetartozás jelképe. Milyen a tökéletes esküvői gyűrű? Nos, erre nagyon nehéz válaszolni, hiszen az ékszer külső jellemzője minden esetben a menyasszony és a vőlegény személyes ízlés-világnak a függvénye.

Az anyagát tekintve, az esküvői gyűrű a leggyakrabban arany, de éppen úgy az esztétikai kivitelezés, az anyaghasználat is eltérő képet mutathat. A lényeg minden esetben az üzenet, amit ez az értékes csecsebecse közvetít: az igaz szerelembe vetett hit ígérete.