A VGA kábel ideális a videó eszközök rendszerbe iktatásához

vga kábel

A video-eszközök rendszerbe való csatlakoztatására napjainkban már többféle vezeték használható. A jól bevált, hagyományos VGA kábel létjogosultsága ebben a tematikában még mindig rendületlenül fennáll, a monitorok és a kivetítők esetében sikeresen bevethető, természetesen amennyiben kompatibilis azokkal. A technikai jellemzői közül kiemelhető, hogy 15 pólussal rendelkezik, 5 a tetején, 5 az alján és ugyancsak 5 a középen helyezkedik el. Ez azért fontos, mert az asztali számítógép és a laptop is ugyanennyi tűvel van ellátva.

A VGA kábel beszerezhető a szaküzletek mellett, a kacsa-audio.hu felhasználóbarát webáruházban is, mégpedig igen kedvezményes áron, a kívánt hosszban. A KáCsa márkajelzést viselő huzalok megbízhatóan továbbítják a jelet. Gyapotszálak töltik ki az erek közötti teret és alumínium fóliával vannak bevonva. A sötétkék, habosított PVC köpenyű VGA kábel 9 mm átmérőjű. A szerelése KáCsa VC-015 csatlakozóval javasolt. A minőségi VGA kábel hosszú éveken keresztül optimálisan ellátja a feladatát.

Optikai HDMI kábellel élvezhető a 4K/HDR képi élmény

Napjainkban igen nagy a választék a multimédiás interfészek világában. Ezek egyik igencsak jól teljesítő darabja az optikai HDMI kábel, amit 2000-ben fejlesztettek ki a Silicon Image cég laboratóriumában és azóta már világszerte elterjedt. A digitális HD videó és a többcsatornás, ugyancsak digitális hang továbbítását igen kiválóan megoldja ez az okos kis kellék. Az optikai HDMI kábel több változatban érhető el, a leginkább minőségi hatás a 2.0 változat rendszerbe iktatásával érhető el, segítségével élvezhető a 4K/HDR képi élmény, 5 méterig.

Hosszabb huzal esetén ez nem érhető el, ebben az esetben csak Full HD felbontásra alkalmas. 5 méteren belül az érdeklődő kérésére egyéni méretezés is kivitelezhető. A kategóriák anyagtisztaságban és az árnyékolás, szigetelés minőségében különböznek egymástól. A drágább szériák ezüst vagy ezüstözött ötvözet rézből készülnek. Mini és mikro HDMI kábel is létezik, de sokkal elterjedtebb az a változat, amelyiknek mindkét végén hagyományos csatlakozó helyezkedik el.