A vodkák népszerűsége töretlen

vodkák

Ezeket az italokat valószínűleg mindenki kóstolta már valamilyen formában. Vodkák forgalmazásával rengeteg gyártó foglalkozik. Az égetett szeszek családjába tartozó itókákat sokféle alapanyagból el lehet készíteni. Gyakorlatilag minden olyan növényből előállíthatóak, aminek magas a cukor- és a keményítő tartalmuk.

Tiszta és ízesített formában egyaránt megvásárolhatóak. Leggyakrabban gabonafélékből készülnek, mint a cirok, a rozs vagy a kukorica, viszont burgonyából, melaszból, cukornádból és szőlőből is igencsak finom nedűk nyerhetőek ki. A vodkák hatalmas népszerűségnek örvendnek világszerte, ami nem véletlen, hiszen semleges ízük miatt nagyszerű koktél alapanyagok. Az amerikai és az európai változatok közös jellemzője, hogy szűrésen mennek keresztül a lepárlás után.

Tudni kell, hogy az elő- és utópárlatot elválasztják egymástól. Ez a művelet azért fontos, mert csak így lehet tiszta az ízük. A fogyasztásukat a szakértők szobahőmérsékleten ajánlják, ugyanis a minőségi vodkák, a tévhittel ellentétben, komplex ízvilággal rendelkeznek.