Az édesítőszer vagy cukor az egészségtelenebb?

Nap mint nap rengetegen felteszik ezt a kérdést, hiszen sokakat érdekel az egészséges életmód. Az, hogy az édesítőszer vagy cukor az egészségesebb, nehéz lenne megmondani.

Számos kutatás folyik jelenleg is ezzel a témával kapcsolatban. A cukorral még önmagában nem lenne gond, hogyha az emberek nem lennének olyan nagymértékben rászokva, mint napjainkba, de ez elsősorban nem az egyén, hanem az élelmiszer legnagyobb hibája.

Nemcsak az édességek tartalmaznak cukrot, hanem már szinte minden előre csomagolt élelmiszer, mivel kiváló ízfokozó és olcsó, ezért ezeket a termékeket nagyobb számban lehet értékesíteni. Még nem tisztázott azonban, hogy melyik károsabb, az édesítőszer vagy cukor? Léteznek természetes, illetve mesterséges édesítők is, amelyeknek a folyamatos fogyasztása szintén negatív hatással lehet az emberi szervezetre.

A jelszó tehát úgy néz ki, hogy ebben az esetben is a mértékletesség. Aki megpróbál változatosan és kiegyensúlyozottan táplálkozni, annak nem kell aggódnia amiatt, hogy az édesítőszer vagy cukor fog problémákat okozni a későbbiekben.