Az egzotikus növények tudatos gondozása

egzotikus növények

A növénygondozásra sokan úgy gondolnak, mint igazi mumusra, mert úgy vélik, hogy képtelenek lennének életben tartani a különféle igényekkel bíró egyedeket. Ha pedig egzotikus növények kerülnek szóba, akkor még inkább ez az általános elgondolás. Holott az egzotikus növények nem feltétlenül igényelnek különleges törődést.

Csak megfelelő mennyiségű vízre, fényre és tápanyagra van szükségük, amely információknak a mai digitális világban nagyon egyszerű utánanézni. Amennyiben előre felkészülünk, hogy az általunk kiválasztott példányok milyen körülmények között érzik igazán jól magukat és hol tudják megmutatni a teljes szépségüket, akkor nem lesz nehéz dolgunk.

Igazából az egzotikus növények gondozását is ugyanúgy be kell ütemezni a napi rutinunkba, mint bármilyen más teendőt és akkor nem fogjuk teherként megélni, de elfelejteni sem. Amennyiben nagyobb vízigényű egzotikus növényeket szerzünk be, akkor el kell dönteni, hogy ezentúl minden reggel az öntözés lesz az első dolgunk, rögtön a kávénk elfogyasztása után vagy akár már közben.