Az intuíció egy belső iránytű

intuíció

A mindennapi élet gyakran tartogat meglepetéseket, amelyeknek a leküzdése olykor könnyebb, míg máskor komoly nehézségekkel bír. A modern ember sok esetben túlságosan elvakultan hisz a nyugatias tudományokban, aminek a fő problémája, hogy olyan gondokkal is szakemberekhez fordul, amelyekkel olykor nem kellene, ezzel felesleges terhelésnek kitéve főként az egészségügyet. A probléma fő okozója, hogy az intuíció nagyban kikopott a hétköznapjainkból. Mi jelent ez? Az állandó rohanás és idegeskedés miatt, egyre távolabb kerülünk a belső énünktől.

Ez az a szellemi részünk, ami képes lenne üzenni nekünk arra vonatkozóan, hogy bizonyos dolgokat megtegyünk vagy nem. A különböző döntéshozatali problémaink sem lennének mérvadóak, ha működne az intuíció bennünk. Gyakran egy bizonyos kérdés feltevését követően, azonnal elönt bennünket egy érzés, hogy mi lenne a helyes megoldás, de sajnos a társadalmi nyomás miatt pontosan ennek ellenkezőjét cselekedjük, majd pedig teljes megéléssel mondjuk, hogy éreztük, nem ezt kellett volna tennünk.

Ez az intuíció, ami voltaképpen egy belső iránytűként igyekezne életünket a helyes irányba terelni. Hallgatva a sugallatra, megfelelően tudnánk táplálkozni és elkerülnénk azokat a betegségeket, amelyek olykor igyekeznek visszabillenteni bennünket a letért útról. A legtöbb ember szándékosan igyekszik megszabadulni a belső hangtól, mert az a társadalmi normáktól eltérő tanácsokat ad. Pontosan ezért állandó figyelemletelésként zenét hallgatnak, filmet néznek, buliznak és a sok szenvedélybetegség is erre vezethető vissza.

Az intuíció mindeközben lehetőséget kínálna arra, hogy az életünket jobbá és teljessé tegyük. A reikiben kiemelt szerepet kap az intuíció. A gyógyításban, legyen szó önmagunkról vagy egy másik személyről, fontos, hogy figyeljünk a megérzéseinkre. Éppen ebből adódóan elengedhetetlen az intuíció rendszeres fejlesztése. Erre van lehetőség, a gondolatok lecsendesítésével, a külvilág kizárásával. Tanuljunk meg együtt élni a belső énünkkel és akkor már azelőtt válaszokat kapunk, mielőtt a pontos kérdés megszületne bennünk!