Az izomgörcs ellen sokféle terméket használhat

A panasz a testen bárhol előfordulhat, időtartama néhány másodperctől akár negyedóráig is eltarthat. Az izomgörcs ellen feszítéssel, enyhe, finom masszírozással tehet a legtöbbet. Sportolás előtt vagy után érdemes speciális készítménnyel bekenni, hogy megelőzze a fájdalmak kialakulását. Arra mindenképp ügyeljen, hogy az edzést bemelegítés nélkül ne kezdje el!

A folyadékpótlást sem szabad elhanyagolni, napi két-három liter vizet meg kell inni ahhoz, hogy az anyagcsere folyamatok helyesen menjenek végbe. Az imént említett teendőkkel tehát az izomgörcs ellen nagyon sokat tehet. A kellemetlenség előfordulása egyre gyakoribb, kialakulhat az izmok túlterhelésétől, az elektrolit hiánytól, a stressztől, valamint még a kimerültségtől is. Az izomgörcs ellen saját elképzelése szerint ne alkalmazzon ismeretlen készítményeket! Ha egyre többször következik be, akkor inkább forduljon orvoshoz, aki a vizsgálatok elvégzése után az Önnek megfelelő kezelést fogja nyújtani.

Sokféle izomlazító közül válogathat. A rendszeres használat alatt a beteg panaszai már néhány alkalom után enyhülnek. Viszont mielőtt elkezdené használni, kérje ki egy szakember tanácsát, mivel egyes készítményeknél felmerülhetnek különféle mellékhatások! Előidézhet álmosságot, hírtelen vérnyomásesést, szédülést, gyengeséget, így például a magasban végzett munka sem ajánlott a szedése alatt. Az izomlazító gyógyszerek mellett nem ajánlott az alkoholfogyasztás, vagy nyugtatók, esetleg altatók szedése.

Ha ez mégis bekövetkezik, akkor a betegtájékoztatóban feltüntetett előírás szerint kell eljárni. Az izomlazító krémek gyógynövény alapúak is lehetnek, amelyeknek semmilyen mellékhatásuk nincsen. Érdemes minden edzés, vagy fizikai munka előtt használni, ezáltal megelőzheti a végtagokban bekövetkező fájdalmak, húzódások kialakulását. Az izomlazító gyorsan felszívódik és rendkívül hatékonynak bizonyul. Mindennap bekenhető a fájó rész, hogy mihamarabb gyógyulást idézzen elő. Emellett néhány napig pihentesse, aztán belekezdhet az edzésbe, viszont először keveset sportoljon!