Az izotóniás ital pótolja a nedvességet

izotóniás ital

Talán minden, a sportok iránt érdeklődő személy hallott már ezekről a folyadékokról. Miért van szükség rájuk és miként kell ezeket helyesen használni? Most kiderül! Az izotóniás ital fenntartja a szervezetben a víz-só egyensúlyát a testmozgás során. Nem titok, hogy amikor az izmok intenzíven összehúzódnak, a hőmérsékletük emelkedik. Annak érdekében, hogy a test ne melegedjen túl, aktív izzadás kezdődik. Úgy gondolhatjuk, hogy a nedvességvesztést csak vízzel lehet pótolni. De nem így van!

Az izotóniás italokat úgy tervezték, hogy ellensúlyozzák a fizikai aktivitás során bekövetkező só- és vízveszteséget. Általános szabály, hogy több mint 3 óra fizikai aktivitás folyadék alkalmazása nélkül az erő csökkenéséhez vezet. Hosszú versenyre való felkészülés során például tanácsos 1-2 nappal a megmérettetés előtt növelni az elfogyasztott só mennyiségét, de az elektrolit készleteket is fel kell tölteni. Még akkor is, ha az edzés rövidebb, hasznos izotóniás itallal kompenzálni az elektrolit veszteséget, különösen meleg időben. A sportban mostanság oly divatos szalagok lehetnek színesek és mintásak. A színek nem befolyásolják a szalagok gyógyító tulajdonságait, mondják egyesek. Közben mások úgy vélik, hogy mégis van némi ráhatásuk a terápiás folyamatra. A sportolók körében a kék kineziológiai tapasz az élen jár. Azonban a rózsaszín és a fekete szintén nagyon népszerű. Hogyan válasszuk ki a nekünk legjobban megfelelő árnyalatot, ha a szín valóban számít? A keleti orvoslás az ókorban és manapság is aktívan alkalmazza a színterápiát a kezelésekben.

A szín megválasztása a betegség helyétől és a kívánt hatástól (nyugtatás, hűtés, gyógyítás, megújulás ) függ. A kék kineziológiai tapasz nyugtató és hűsítő hatású, megakadályozza az ödéma és a gyulladás kialakulását, valamint felgyorsítja a gyógyulási folyamatot. A rózsaszín fiatalságot, frissességet és optimizmust sugároz, míg a fekete az erő, az egyéniség és a függetlenség szimbóluma, kifejezetten melegítő hatással. Vásárolja meg a kék kineziológiai tapaszt a webshopunkból megfizethető áron!