Bourbon whisky, a tüzes amerikai ital

bourbon whisky

A whiskyt már rengeteg országban készítik különböző eljárások és eltérő alapanyagok használata mellett. Ön például tisztában van azzal, hogy mit takar a bourbon whisky? Először is érdemes tisztázni, hogy ezek az italok más-más receptúra szerint készülnek, az előállításuk sokféleképpen történhet és számos különböző gabonaféléből nyerhetőek. A bourbon jelzővel ellátott fajta is bizonyos szabályoknak megfelelően kell készüljön.

Hogy egy ital címkéjén a bourbon whisky megnevezés álljon, nem elég pusztán az, hogy amerikai legyen. Ezt a fajtát ugyanis legalább 51 százalékos kukoricából erjesztik és lepárlás után új, belülről elszenesített tölgyfahordóban érlelik. Ha pedig arra lennénk kíváncsiak, hogy a neve honnan ered, akkor elmondjuk, hogy a Kentucky állambeli Bourbon megyéről kapta.

Nem kérdés tehát, hogy a bourbon whisky teljesen amerikai, aminek a megkóstolását melegen ajánljuk. Természetesen ezt nem az ital hőmérsékletére mondjuk, hiszen tisztán vagy jéggel és szódával is nagyon finom. Az eredeti fajtákat pedig megtalálja a premiumitalnagyker.hu webshopban.