Dom Perignon, a tökéletes ital

Dom Perignon

Magyarországon és világszerte is minden jeles alkalmat pezsgő fogyasztásával ünnepelnek az emberek, hiszen ez az egyik legünnepélyesebb ital. Gyakran kerül az asztalra Dom Perignon pezsgő, hiszen ez igazán minőségi változat. A legenda szerint, a 17. század környékén találta fel egy Champagne-ban élő szerzetes ezt a buborékos, alkoholos itókát.

Bár vannak vélemények, amelyek szerint Christopher Merret már korábban is készített pezsgőt, megelőzve az apátsági pincemestert, mégis Dom Perignon volt, aki forradalmasította a borkészítés tudományát. Ez az ital ma is Franciaország ismert borvidékén, Champagne tartományban készül, chardonnay és pinot noir szőlőfajtákból.

Általában fele-fele arányú házasítással hozzák létre a szakemberek ezt a különlegességet. A gyártók ragaszkodnak ahhoz, hogy kizárólag a legjobb termőhelyek kiváló minőségű szőlőiből készüljön a Dom Perignon pezsgő, ami részben ennek a hozzáállásnak köszönheti a kiváló minőségét. Ne feledjük, a Dom Perignon a világ egyik legtökéletesebb pezsgője!