Egyenesen kiváló az ír whisky

Az angol-szász kultúra számos ok miatt ismert, és bizony ide tartozik a whiskey is. Ezt Skóciában, Angliában, Walesben, Kanadában, Amerikában és Írországban is előszeretettel gyártják és fogyasztják. Az utóbbi országban az ír whisky kiváltképp kedvelt, hiszen ennek valóban sajátos íze van. Ezt a nedűt a törvények szerint csakis akkor lehet így nevezni, ha az Írországban vagy Észak-Írországban legalább három évig fahordóban érlelődött.

Ez a három év a minimális időt jelenti, ugyanis a szakemberek ennél általában hosszabb ideig hagyják az italt a hordóban. A manapság fogyasztott ír whisky fajták java része kevert típusú, amelyeket rézüstökben párolt maláta- vagy árpawhiskyből, valamint finomítótornyon készült gabonawhiskyből kevernek.

Érdekességként még megjegyezendő, hogy az ír whisky, akárcsak a skót fajta esetében manapság igen nagy figyelmet és elismerést szerez az, amelyik tisztán palackozott, tornyos szeszt nem tartalmaz. Az ilyen finom, egyedi ír whisky megrendelhető Magyarországon is, köszönhetően az idrinks.hu internetes áruház bő felhozatalának.