Egyre népszerűbb a masszázs henger

masszázs henger

Akit már masszíroztak meg, jól tudja, hogy mennyire kellemes élményről van szó. Természetesen nemcsak a kényeztetés a lényege ennek a műveletnek, mert nagyon komoly egészségügyi funkciója is van. A szervezetben olyan folyamatokat indít el, főleg az izomszövetek között, ami segíti azok fejlődését. Nem meglepő tehát, hogy a masszázs henger akkora népszerűségnek örvend. Sajnos nem jut mindenkinek lehetősége arra, hogy külön személy lazítsa el a komolyabb edzéseket követően, ezért lett kifejlesztve a masszázs henger.

Az SMR rövidítés a self-myofascial release angol szóösszetételből származik, ami magyarul annyit jelent, hogy izompólya vagy kötőszöveti önmasszázs. A különböző gyakorlatok során, amit ezzel a termékkel végzünk, az úgynevezett trigger vagy feszültség pontok fellazulnak és kisimulnak. Ezek az apró kis csomók, amelyek létrejönnek a megerőltető edzések során, kezdetben nem okoznak komolyabb problémát, de idővel gátat szabhatnak a normális izomműködésnek.

A masszázs henger feloldja a csomókat és ezzel segíti a regenerálódást, csökkenti a fájdalmat. A letapadt szövetek lazábbak lesznek és a szervezet megszabadul mindezektől a méregtelenítés folyamata során. Az alaposabb megerőltetéseket követően, az izomlazító krém bevetése is előnyös tud lenni. Sokan elfelejtenek megfelelő levezetést végezni a tornagyakorlatok után, ami fokozza a sérülések kockázatát. Ha ugyanis elmarad a nyújtás, az izmok nem tudnak kellően rugalmassá válni.

Az izomlazító krém bevetése révén mérsékelhető az izomláz kialakulása, valamint elérhető a sejtek regenerálódásának fokozása, hiszen mindenhová oxigénben gazdag friss vér tódul, ami segíti az anyagcsere termékek elszállítását, valamint gyorsítja az új izmok növekedését. Az izomlazító krém a kellemetlen görcsök, rándulások kialakulásának esélyét is nagyban mérsékli. A természetes összetevőket tartalmazó készítmény a gyógynövények erejével hat. Gyorsan felszívódik, nem hagy foltot a ruhán és a bőr sem fog tapadni tőle. Pillanatok alatt felkenhető és hamarosan már érezhető is az áldásos hatása.