Elektromos padlófűtés hosszú élettartammal

elektromos padlófűtés

Aki csak teheti megpróbál minél hatékonyabb és minőségi fűtési megoldást használni az otthonában. Lehet fejlesztgetni, újítgatni a régi gázbojlert és a fűtéscsöveket, de ezek csak félmegoldásnak számítanak. Ha egy igazán újító technológiát keresünk, akkor győződjünk meg arról, hogy milyen előnyökkel jár az elektromos padlófűtés.

Először, hogy sok esetben olcsóbb, mint a vizes változat, nem mellesleg a meghibásodás lehetősége is kisebb. A hagyományos verziónál hatalmas gondot jelenthet egy elavult tömítés, mivel elázhat az egész alapzat. A padló felpuffad, a járólap felválik. Persze ez egy elég szélsőséges példa, de benne van a pakliban. Ezzel ellentétben, az elektromos padlófűtés csak akkor hibásodik meg, hogyha megszakad a fűtőszál.

Ez pedig nem jár olyan drasztikus következményekkel, mint a fent említett szituációk esetében. Többféle módon lehet lefektetni az elektromos padlófűtésként szolgáló szőnyeget. Használhatjuk laminált padló, járólap és bizonyos esetben linóleum alatt is. A lényeg a megfelelő rétegelés. Az elektromos padlófűtés alatt minimalizálni kell a talaj felé irányuló hőveszteséget különféle szigetelő megoldásokkal.

Az elektromos padlófűtésre pedig értelemszerűen nem szabad közvetlenül rátenni a laminált padlót. Az előírt rétegrend alkalmazásával bárhol elhelyezhető a lakásban. Sőt, akár a teraszt és a kinti lépcsőt is fűthetjük elektromos padlófűtéssel. Miért ne tennénk? Mert amint azt tudjuk, a csúszós lépcsők egyenes utat jelentenek az ortopédiára. Minek lapátoljunk télen havat, hogyha az magától elolvad a fűtött járdán? Talán feleslegesnek hangzik, viszont a gyakorlatban hamar meg lehet szokni az efféle kényelmet.