Erősen befolyásolja a mindennapokat a Hano

Hano

Még mindig nem sokan tudják, hogy létezik olyan állapot, mint a herediter angioneurotikus ödéma. A Hano rendkívül súlyos, krónikus, legyengítő és életveszélyes genetikai rendellenesség. Külső és belső duzzanatok jellemzik a test különböző részein, a lábakon, a karokon, a törzsön, az arcon, a torkon és a nyakon. Ezek a duzzanatok spontán jelennek meg és spontán tűnnek el, de az egész folyamat több óráig is eltarthat. Mindezt kínzó fájdalom, a duzzanat által érintett testrészek teljes deformációja, mozgáskorlátozottság és légzési problémák kísérik.

Különösen akkor, ha a duzzanat a felső légutakat is érinti. A Hano betegséget nehéz felismerni, mivel a tünetei nagyon hasonlítanak más, gyakoribb rendellenességek szimptómáihoz. Ezeket gyakran összekeverik az allergiás reakciókkal, ami összezavarja az orvosokat. Szerencsére, ma már léteznek olyan Hano terápiák, amelyek a rohamok idején alkalmazhatóak, illetve olyan innovatív kezelések, amelyek során a megfelelő időközönként adható gyógyszereket úgy alkalmazzák, hogy ezek a rohamok egyáltalán ne forduljanak elő.

Fájdalom és fulladásos halálfélelem. Ez a mindennapi valóság az örökletes angioödémában szenvedő betegeknek. Ez a ritka betegség fájdalmas duzzanatokkal jelentkezik, amelyek életveszélyesek lehetnek, tájékoztat a pollenindex.hu weblap. A betegség támadásai váratlanul jelentkeznek. Elég egy kisebb trauma, stressz, fertőzés, de néha minden látható ok nélkül is előfordulhatnak. Ilyenkor nagyon fájdalmas duzzanatok jelentkezhetnek a test bármelyik részén. A betegség támadásait nem lehet előre jelezni.

Egyeseknél évente akár több tucatszor is előfordulnak. A légutak duzzanata különösen veszélyes és magas halálozási kockázattal jár, olvashatjuk a pollenindex.hu felületén. Azoknál a betegeknél, akik havonta több rohamot is átélnek, a betegség negatív hatással van a családi életben, a társadalomban, az oktatásban vagy a karrierben való részvételre. A betegek félnek utazni, a betegség befolyásolja a tanulmányaik és a karrierjük megválasztását, nehezen döntenek a családalapítás vagy a gyermekvállalás mellett, számol be a pollenindex.hu honlap.