Ezért szeretjük a rumokat

rumok

Pontosan mire gondolunk akkor, amikor azt mondjuk, hogy szeretjük ezt az italt? Elvégre többféle közül választhatjuk ki az ízlésünknek megfelelőt.

A rumok sokszínűségét főként kétféle tényező határozza meg. Az egyik nyilvánvalóan az, hogy milyet töltünk a puharunkba. Ezek lehetnek fehérek, barnák vagy fűszeresek. Ezen belül pedig nem mindegy, hogy milyen élesztő hozzáadásával készültek, mert ez nagyban befolyásolja a végtermék ízvilágát.

Aki testes karakteres ízre vágyik, az a 10 évig érlelt fekete rumokat keresi. Természetesen az érlelés időtartama tovább is tarthat, de legalább ennyi időre van szükség, amíg fekete rumokról beszélhetünk.

Egy karamellel színezet aranybarna változathoz már elég 2-3 év érlelés is. Ezek általában olcsóbbak az előbbieknél. Sokan a fűszeres rumokra esküsznek. Ez is egy igazán izgalmas kategória, hiszen a rum egyedi ízvilágát fűszernövényekkel teszik még gazdagabbá. Olyan különlegességeket találhatunk ebben a kategóriában, mint a vaníliával, fahéjjal, málnával ízesített variációk.