Gyümölcsökben gazdag a Panyolai Pálinka

Panyolai Pálinka

Magyarországon olyan egyedülálló szeszesitalok találhatóak, amelyek sehol máshol a világon nem fordulnak elő. A sör és bor mellett, a Panyolai Pálinka is népszerű. Ez az elég erős alkoholtartalmú ital erjesztéssel, kettős lepárlással, mesterséges ízesítők és színezékek nélkül készül. Az előállításához csak természetes és friss alapanyagokat használnak.

A hagyományos Panyolai Pálinka több mint egy szeszesital. Már régóta elnyerte a nemzeti ital státuszát, ami nélkül az országban nemcsak enni, hanem élni is elképzelhetetlen. A magyarok szerint, minden betegségre gyógyír és egy kiadós étkezés után javítja az emésztést.

A három folyóval keresztezett faluban lévő gyártó gyümölcspárlatok előállítására specializálódott. Itt több mint 10 különböző gyümölcsfajtát dolgoznak fel és mintegy 40 különböző termékkel rendelkeznek, közöttük mézes palinkával is. A szeszfőzde látogatható, a helyszínen kóstolóterem és bolt is van. A Panyolai Pálinka számos aranyérmet nyert már és előkelő helyet foglal el a világ szeszesital élvonalában.