Hogyan válasszuk ki a megfelelő babakocsit?

Babakocsi

Vásárlásnál általában több szempontot is figyelembe veszünk, mielőtt feleslegesen költenénk a pénzt. Babakocsi kiválasztásánál is hasonló procedúra veszi kezdetét, mivel több szabályt is érdemes szem előtt tartani. Fontos, hogy a termék legyen mindig stabil, így hosszú évekig tudjuk majd használni és nem kell attól félni, hogy bármelyik percben összedől.

Az sem elhanyagolható, hogy ki tudjuk-e nyitni egy kézzel és egy lábbal. Erre a szempontra sokan nem szoktak figyelni és csak akkor szembesülnek vele, amikor el kell menniük bevásárolni, majd úgy próbálják összecsukni a babakocsit, hogy közben a gyermeket tartják a másik kezükben.

Jobb, ha már előre gondolunk ezekre a helyzetekre. Praktikus megoldásnak számít, ha a kocsin van bevásárló rész és olyan zárható zsebek, amibe a kulcsot és a telefont tudjuk elrakni. A babakocsi kiválasztásánál mindig vegyük figyelembe az időjárási körülményeket is!

A vízálló és megfelelően szellőző modellek hónaptól függetlenül fogják kiszolgálni a szükségleteinket a melegben és a hidegben egyaránt. Télen csupán arra kell odafigyeljünk, hogy a babakocsinak párnázott oldalai legyenek, a megfelelő bélelés miatt.

A fékezhetőség mellett, az ülés állíthatóságára is érdemes odafigyelni, így a picik tudnak aludni, bóbiskolni és nézelődni is. A babakocsi méretét érdemes vásárlás előtt ellenőrizni, főleg ha nagyon keskeny a lépcsőház vagy az autónk csomagtartója kisebb a megszokottnál! Végül, de nem utolsósorban használjunk mindig a baba korának megfelelő modellt!