Kényelmes, gyerekbarát etetőszék

etetőszék

Az első benyomás minden téren nagyon meghatározó. Éppen ezért, az sem mindegy, hogy milyen élmények fűződnek az első étkezésekhez, mert ez nagy hatással lesz a későbbi táplálkozási szokásokra is. Ha a gyerkőcnek a kényelmetlen etetőszék és az íztelen falatok jutnak eszébe az evésről, akkor nem valószínű, hogy örülni fog, amikor a család a reggelihez, ebédhez vagy vacsorához kezd készülődni.

Azonban, ha tudja, hogy egy komfortos, menő ülőalkalmatosság várja, amiben mindig finomságokat szokott kapni, akkor ő is szívesen fog „odaülni” az asztalhoz. Tehát nem szabad elhamarkodottan dönteni egy olyan részletkérdésnek tűnő dologban sem, mint az etetőszék vásárlás.

Fontos, hogy kényelmes legyen, minőségi anyagokból készüljön és a designja sem mellékes. A gyermekek szeretik a színes, mintás dolgokat, így érdemes ezt is figyelembe venni a választáskor. Lehet, hogy egyszínű, semleges árnyalatú darab jobban illene a lakás miliőjébe, de ha a kicsiknek akarunk kedvezni, akkor ne ez legyen az elsődleges szempontunk.

Az etetőszék amúgy sem fog örökké a szoba „dísze” lenni, így jobb, ha azt tartjuk szem előtt, hogy a tulajdonosaiknak elnyerje a tetszését és szívesen használják. Ha ez a feltétel teljesül, akkor már olyan tényezőket is figyelembe vehetünk, mint az összecsukható kivitel vagy a könnyű tisztíthatóság, hogy a mi kapcsolatunk is a lehető legjobb lehessen ezzel az eszközzel. Ha nincs útban és nem nehéz tisztán tartani, akkor a mi mosolyunk is őszintébb lesz, amikor a kicsiket akarjuk rávenni az etetőszék használatára.