Komplex összetételűek a gitárhúrok

gitárhúrok

Olykor előfordul valakivel, hogy ráérez a zenélés ízére és felfedezi magában a tehetséget egy hangszer megszólaltatásához. Ha a művek hallgatása helyett inkább komponálnánk azokat, akkor eljött az ideje, hogy kézbe vegyük az ideális eszközt, majd nekilássunk az önmegvalósításnak. Néha előfordul, hogy egyes kiegészítők megsérülnek, tönkremennek. Amennyiben ezek a gitárhúrok lennének, akkor felesleges idegeskednünk, mert könnyedén vásárolható új szett.

Ha már rendszeresen gyakorlunk, akkor adjunk a minőségre, ami még így is csak néhány ezrest jelent, tehát nem okoz megterhelést a költségvetésünknek. A gitárhúrok fontosságához nem fér kétség.

Csakis úgy játszható el egy dal teljes egészében, ha a kezünkben fogott hangszer tökéletes állapotban van. A nélkülözhetetlen alkatrészek beszerzése néhány kattintással megoldható. A problémát inkább a gitárhúrok bőséges választéka jelenti, amivel a hangszerdepo.hu oldalon találkozhatunk. Mennyire speciális ezeknek a kialakításuk?

Lássunk egy konkrét példát! Itt van az Ernie Ball – Stainless Steel Hybrid Slinky 9-46 Elektromos Gitárhúr, ami egy sodort szerkezetből áll. Az anyagát tekintve rozsdamentes acél, ami rá van tekerve a szintén acélból készült hatszögletű és ónbevonatú vezetőre. Ezen gitárhúrok csilingelő hangzást generálnak. Látható tehát, hogy egy igen komplex rendszerről van szó, még akkor is, ha ezt nem gondolnánk. A gyártási folyamat során, a készítők sokat tettek azért, hogy a gitárhúrok hosszú életűek legyenek és csak ritkán kerüljön sor az ismételt cserére.