Kuktafazék a gyors ételkészítéshez

kuktafazék

Bizonyos ételek igazán finommá, az úgynevezett kuktában készülnek. A kuktafazék szinte kötelező, ha egy jó csülkös ételt, marhahúst vagy bablevest akarunk készíteni. Vannak ugyanis olyan alapanyagok, amelyek a többi edényben jóval több ideig főnek.

Nem hiába nevezik a kuktákat gyorsfőzőnek is. Ha ilyesmit használunk az ételek elkészítéséhez, örömmel tapasztaljuk, hogy a főzési idő lényegesen lerövidül. Ezzel pedig rengeteg időt spórolhatunk, ami egy hétvégi ebéd komplett menüsoránál bizony fontos szempont.

Az idő mellett, ugyanakkor energiát is spórolunk, hála a kuktafazék nyújtotta rövidebb főzési időnek. Az energiával való takarékoskodás pedig a jelenlegi kontextusban aktuálisabb, mint valaha. Nincs egész napos főzőcskézés, temérdek elhasznált gáz vagy áram, sem pedig mindent átható ételszag.

A kuktafazék nemcsak a tapasztalt szakácsok eszköze, mivel a használatát könnyen el lehet sajátítani. Az edenyshop.hu webáruházban többféle méretben és kivitelben megrendelhető, remek ár/érték arányban.