Különféle méretű jóga tégla

jóga tégla

Egyre több ember érdeklődik hazánkban is és hajlandó tenni az egészségének megőrzéséért. Így a különféle gyakorlatok végzése is népszerű. Így vált ismertté a jóga tégla is, ami nagyszerű segítség a meditáció során, valamint az ülőgyakorlatokhoz. A jóga csak az egyik lehetőség a test rugalmasságának megőrzésére.

Az évek múlásával az izmok, inak és ízületek rugalmassága, mozgástere csökken, ami a mozgásszervi betegségek legtöbbjének oka. Zárójelben mondva, ezen betegségek többsége rendszeres mozgással megelőzhető és elkerülhető lenne. A jóga tégla olyan kisméretű rugalmas, de mégis kemény anyagból készült eszköz, amire ülve a csípő kissé megemelkedik, ami megkönnyíti az ülőgyakorlatok, illetve a meditáció során az egyenes gerinctartást.

A jóga tégla formája, vastagsága és nagysága különféle lehet. A leggyakoribb a téglalap, de beszerezhető az ék vagy ellipszis alakú is. Ez az egyszerű kis eszköz súlya könnyű, így egyszerűen magával tudja vinni az ember a gyakorlóterembe, de egy szabadtéri foglalkozásra is.