Kutyaház készítés minimális befektetéssel

kutyaház készítés

Ha tartunk valamilyen kedvencet az udvaron, akkor mindenképpen kellő körültekintéssel kell lennünk arra, hogy szükség esetén tudjon biztos helyre elhúzódni. Bár egyre népszerűbb, hogy az ebek bent tanyáznak a lakásban, mégis érthető, ha valakinek ez nem felel meg és inkább úgy dönt, hogy a szabadban lesz egy lakrész kialakítva a pihenésre. A kutyaház készítés kiemelt figyelmet érdemel.

Ha nincs meg ehhez a kellő gyakorlat és kedv, akkor készen is vásárolhatóak különböző kuckók, de elég minimális anyagmennyiséggel és némi kreativitással gyorsan eredményt lehet elérni. Továbbá, már önmagában kellemes időtöltésnek minősül.

Mire figyeljünk a kutyaház készítés során?

Első és legfontosabb, hogy klasszikus téglalap alakú formában gondolkozzunk, ami formailag is könnyebb kivitelezhetőséget jelent. A kutyaház készítés során felejtsük el a betont és téglát, hiszen ezek könnyen áthűlnek. A fával a legegyszerűbb dolgozni. Ennek a szigetelése is könnyebb és költséghatékonyabb. A kutyaház készítés során a pontos méretek kiszámítása sem maradhat el.

Bármilyen szomorú, de a négylábúak olykor cserélődnek, ezért ha nem tudjuk, hogy a jövőben milyen méretű eb fog beköltözni, akkor már alapból nagyobb paraméterekkel rendelkező kutyaház készítés mellett kell voksolni. Az oldalfalak kivitelezéséhez deszka és OSB lapok is ideálisak, a masszív vázat pedig rigliből lehet gyorsan összeállítani. A tető formája igényre szabható, de fontos, hogy vízhatlan anyag legyen felül elhelyezve, amin keresztül a nedvesség biztosan nem hatol át. Lepjük meg kis kedvencünket egy saját gyártású kuckóval!