Lábazati vakolat alkalmazása több szempontból is ajánlott

lábazati vakolat

A házak külső felülete az, ami látható és természetesen azok, akiknek fontos az esztétikai érték, odafigyelnek arra, hogy szép legyen az épület. Ez többek között a homlokzati és a lábazati vakolat felvitelén alapszik, de bevethetőek egyéb díszítőelemek is.

A gondozott kinézet mellett, igencsak fontos egy másik paraméter, mégpedig a hőszigetelés. A megfelelően kiválasztott és felvitt lábazati vakolat jelentősen hozzájárul az ideális izolációs szint eléréséhez, legyen szó téli vagy nyári hőviszonyokról.

Napjaink kereskedelmi kínálatában igencsak sokféle termék található meg. A választás során érdemes odafigyelni arra, hogy milyen felületre fog kerülni a massza.

A diszperziós fajták a leginkább elterjedtek, mivel igen jó a fedési tulajdonságuk és az ellenálló képességük. Ezek mellett, beszerezhetőek még szilikát és szilikon tartalmú árucikkek, ezeknek is sok előnyös tulajdonságuk van. Méltán népszerű viszont az öntisztuló képességgel ellátott lábazati vakolat is, amire az applikálást követően, éveken át nincs gondja a háztulajdonosnak.