Láthatósági mellény hosszú ujjakkal

láthatósági mellény

A mai kor számos praktikus dolgot tett kötelezővé vagy ajánlottá. A közlekedésben már kötelező a láthatósági mellény hordása a kerékpárosoknak, de sok munkahely is megkívánja ennek a ruhadarabnak a hordását. A mellény, illetve ennek a kabát változata az építőiparban gyakran előírás, de az útépítők is fel kell vegyék.

Magát mindenki látja, de sokszor az is fontos, hogy mások is lássák az embert. Néha ez az egyszerű eszköz életet menthet. Napközben is felhívja a viselőjére a figyelmet a láthatósági mellény, de a sötétben, amint fény éri, azonnal messziről észre lehet venni, hogy ott van valaki. Néha, munkavégzés közben az ember sok más dologra figyel és ennek bizony a munkatársak láthatják a kárát.

Ezért a láthatósági mellény olyan egyszerű munkavédelmi és biztonsági eszköz, ami nagyon egyszerűen hívja fel a figyelmet a viselőjére. Akik a közutakon dolgoznak, gyorsan futó járművek között, szintén fontos, hogy mindig viseljék. Legyenek ezek szemétszállítók, autómentők vagy az utakat építők munkások.