Lazúrfesték a fa élettartamának növelésére

lazúrfesték

A fafelületek olykor sok törődést követelnek, főleg akkor, ha különféle erőhatásoknak vannak kitéve. A szabadban található felületeket az időjárási viszontagságok gyakran megpróbálják, de a rovarok, gombák is szívesen dézsmálják. A lazúrfesték által elérhető, hogy ezek sokkal tovább kitartsanak a zord környezetben.

A magas ultraviola sugárzás, valamint a nedvesség hatása az, ami leginkább pusztító. A kivételes bevonat ezeket könnyedén kivédi. A lazúrfesték azon túl, hogy vékony és rugalmas réteget képez, kiemeli a fa természetes szépségét is. A gyakran vastag filmréteget kialakító festékek a tágulást, szűkülést nem tolerálják megfelelően és könnyedén megreped.

Ezzel elveszítik előnyeiket és teret adnak a szerkezet roncsolásának. A lazúrfesték ellenben nem ilyen. Jól beszívódik a felületbe és innen fejti ki áldásos tevékenységét. A legtöbb típus esetében még külön alapozóréteg felvitele sem szükséges, de a sérült részeket megéri javítani, csiszolni. Legyen az puha- vagy keményfa, amin alkalmazni szeretnénk, a kiváló végeredmény nem marad el.