Magnézium túladagolás terhesség idején

mangézium túladagolás

Sok esetben, még a megfelelően egészséges táplálkozással sem tudunk annyi magnéziumot a szervezetünkbe juttatni, amennyire annak szüksége van, ezért néha pótolni kell. De a mennyiségre mindenképpen figyelnünk kell, mert könnyen előfordulhat magnézium túladagolás! Ennek sok rossz következménye lehet, de szerencsére, viszonylag könnyen felismerhetőek a tünetek. A magnézium túladagolás szimptómái között van a gyengeség, alacsony vérnyomás, légzési nehézségek, hányinger, hasmenés, gyomorgörcsök.

Bár ezek a tünetek előfordulhatnak más betegség esetén is, de erre a problémára kimondottan jellemzőek. Terhesség ideje alatt például előfordulhat, hogy a különböző magzatvédő vitaminok, magnéziumban dús készítmények fogyasztásával több magnézium kerül a szervezetbe, mint kellene. A túladagolás ugyanolyan veszélyes lehet a babára, mint az anyára. Ezért a várandósok úgy tudják elkerülni a magnézium túladagolás veszélyét, ha odafigyelnek arra, hogy napi 3000 mg-nál többet ne vigyenek a szervezetükbe.

Izomfájdalomra ellen jó a melatonin

Ki ne ismerné az izomfájdalmat, a reuma okozta kínokat az idősebb korosztály tagjai közül? Jelentősen megkeserítheti az életet ez a betegség, ezért mielőbb megoldást kell találni rá, így érdekes lehet az a kutatás, ami bebizonyította a melatonin tünetcsökkentő hatását ebben az esetben is. Tulajdonképpen a fibromalgia tünetei közé sorolható a hosszú távú és a test egészében fellépő, tisztázatlan eredetű kötőszöveti és izomfájdalom.

Nem könnyű ennek a bajnak a kezelése, azonban az említett tanulmány szerint, a melatonin segít a problémán. További hatásai között szerepel, hogy természetes gyógymód álmatlanság ellen, csökkenti a menopauza okozta kellemetlenségeket, szívbetegség esetén is bevethető és általános immunerősítő hatása is ismert. Azért valljuk be, mindenki szeretné erősíteni az immunrendszerét, ami megóvja a betegségektől. Nos, a melatonin erre a célra is ideális, mert stimulálni képes az immunrendszer működését, de erős antioxidánsként hat, illetve gyulladások tünetei szintén redukálhatóak a használatával.