Manapság is hasznos a latin magyar szótár

latin magyar szótár

A latint már kevesen beszélik, ma ugyanis csupán a Vatikán hivatalos nyelve. Ennek ellenére még mindig fontos szerepe van, így pedig a latin magyar szótár közel sem fölösleges. A DictZone ingyenes, online szótár megteremtői is ezen a véleményen vannak, ezért ebbe a szótárba mintegy 142 278 jelentéspárt, kifejezést és példamondatot gyűjtöttek össze.

Bár a latint valóban kevesen használják manapság, azért érdemes tudni, hogy sok ma beszélt nyelv alapja. Ilyen az olasz, spanyol, francia, stb. Sok latin származású szó található más modern nyelvekben is, mint például az angolban. A latin magyar szótár kifejezetten hasznos irodalmi, történelmi esszék megírásánál, a hittudományok diákjainak, valamint az orvostanhallgatóknak is.

A DictZone latin magyar szótár nyelvi alapokat is tartalmaz. Ennek segítségével közelebbről megismerkedhetünk a nyelvtani elemekkel, mint a főnév, ige, melléknevek, névmások. Ugyanitt a latin mondattant is tanulmányozhatjuk, amivel lehetőségünk van még jobban elmélyíteni a tudásunkat.