Miért van nagy jelentősége a kerékpár lánc tisztításnak?

kerékpár lánc tisztítás

A kerékpározás manapság igencsak népszerű, pláne ilyen magas üzemanyagárak mellett. Amúgy nemcsak pénzt spórolhatunk ezen remek sport-, rekreációs és közlekedési tevékenységgel, hanem a napi testmozgásunk is le van tudva általa, ha bringával járunk munkába. Ahhoz, hogy megelőzzük a kopásból eredő károsodásokat és minél tovább használhassuk a kétkerekűt, a kerékpár lánc tisztítás egyike a legfontosabb tennivalónknak, amikor a karbantartásról beszélünk.

A szükséges ápolást tehát érdemes elvégezni időnként és akkor nem fogunk semmiféle csörgést, nyekergést hallani tekerés közben. A kerékpár lánc tisztítás során, a gépezet legfontosabb láncszemeit tarthatjuk megfelelő műszaki állapotban.

Mint minden mechanikai szerkezet, a bicaj is meg fogja hálálni a gondoskodást. Hogy is történik a kerékpár lánc tisztítás? Első lépésként meg kell tisztítani a láncot a portól és a különféle szennyeződésektől. A szükséges kellékek közé sorolhatjuk a törlésre alkalmas rongyokat, valamilyen rozsdamentes kenőanyagot, továbbá nagy hasznunkra szolgálhat, ha a rendelkezésünkre áll a kerékpár lánc tisztítására alkalmas speciális eszköz.

Ez utóbbival rendkívül alapos munkát végezhetünk, hiszen a szennyeződéseket a résekből és a lánclyukakból is tökéletes hatékonysággal távolítja el. Nem költséges befektetés, viszont roppant sokat érhet a nap mint nap használatban lévő bicikli állapotának fenntartásakor. Amennyiben érdekelnek a kerékpár lánc tisztítással és egyéb sporttevékenységekkel kapcsolatos hasznos tanácsok, látogass el a sporttipp.hu weboldalra!