Mik a lábfejgörcs okai és miként szabadulhatunk meg ezektől?

lábfejgörcs okai

Az izom fájdalmas összehúzódásai a leggyakrabban a sportolókat érintik. A lábfejgörcs okai között szokás említeni a túlzásba vitt edzést, a folyadékhiányt és a helytelen táplálkozást. Az étkezési szokások megváltoztatásával és az edzés intenzitásának beállításával azonban sok esetben hatékonyan megszüntethetőek a kellemetlen tünetek. A lábgörcsök előfordulhatnak éjszaka, de edzés közben is. Általában néhány percnél nem tartanak tovább, majd maguktól elmúlnak. Ha gyakran tapasztalunk váratlanul ilyen kellemetlenségeket, érdemes megvizsgálni a lábfejgörcs okait.

Az erős fájdalmak felébreszthetnek minket éjszaka, de reggel, közvetlenül ébredés után is jelentkezhetnek. A leggyakrabban mégis akkor fordulnak elő, ha túl sokáig maradunk egy bizonyos pozícióban vagy intenzíven edzünk. A lábfejgörcs okai mögött gyakran a kiszáradás vagy a rossz táplálkozás áll. Az alacsony kálium-, magnézium-, kalcium- vagy nátriumtartalmú étrend is gyakran okoz görcsöket. Ezért érdemes gondoskodni ezeknek az elemeknek a megfelelő pótlásáról.

Nagyon széleskörű az MSM hatása

A szerves kén olyan elem, ami számos fontos funkciót lát el a szervezetben. Hiánya kedvezőtlenül befolyásolhatja az ízületek, de a bőr vagy a haj állapotát. Miben áll az MSM hatása és egyáltalán mi ez az elem? Derítsük ki együtt! Az MSM metil-szulfát néven is emlegetik és egy szerves kénvegyület, ami tiszta, stabil és természetes kristályos por formájában van jelen. Fehér és nincs kellemetlen szaga, vízben oldódik. A szerves kén az elem minden pozitív tulajdonságával rendelkezik, ugyanakkor mentes a hátrányaitól.

Az MSM hatása nagyon széles az egész szervezetre nézve. Elsősorban az ízületekre gyakorolt pozitívumairól ismert. Az MSM-et tartalmazó étrend-kiegészítők nagy érdeklődésre tartanak számot az aktív és sportoló emberek részéről, mivel megvédhetik őket az esetleges sérülésektől. Emellett enyhítő hatást fejtenek ki a különböző típusú mozgásszervi rendellenességekhez kapcsolódó tünetekre. Az MSM hatása abban is áll, hogy serkenti a kollagénrostok termelődését, ami felgyorsítja az izomregenerációt.