Mire figyeljünk a gyermek biciklinél?

gyermek bicikli

Érdemes megteremteni minél hamarabb az esélyt arra, hogy a kicsik megtanuljanak bringázni, hiszen ezzel erősíthető bennük a sportolás iránti szeretet és fokozható a mozgás öröme. Természetesen, ehhez mindenképpen szükség van egy strapabíró gyermek bicikli variánsra, ami maximálisan megfelel az elvárásoknak. De pontosan mire érdemes odafigyelni a vásárlás során?

A lurkók magassága és életkora gyakran meghatározó. Kezdetben érdemes a lábbal hajtható kerékpárok mellett voksolni, majd pedig jöhetnek a pedálos kivitelek, esetenként pótkerékkel megerősítve, a nagyobb stabilitás érdekében.

A gyermek bicikli beszerzésnél mindig adjunk a magas minőségre, ugyanis ha könnyen tekerhető és ellenálló felépítéssel bír, akkor ezek olyan jellemvonások, amelyek előnyt nyújtanak. A kerékméret kezdetben legyen 12, majd jöhet a 16, 20 végül pedig a 24 és ennél nagyobb kialakítás. Egy professzionális gyermek bicikli néhány évet kell csak működjön, mert utána úgyis kinövi a lurkó, viszont könnyedén kiszolgálhat több generációt is problémamentesen.