Napelemes térvilágítás modern technológiával

napelemes térvilágítás

Az oszlopok nagyon esztétikusak és igény szerint kovácsoltvas díszítéssel vagy virágtartóval együtt is rendelhetőek. A napelemes térvilágítás eszközei teljes mértékben a hazai időjárási viszonyokhoz lettek kialakítva. Minden körülmény között képesek elegendő energiát tárolni az akkumulátorban a kellő fény biztosításához. Bárhová egyszerűen telepíthetőek. Az akkumulátor a föld alatt 1 m mélyen található, ennek köszönhetően a hőmérséklet változása nem befolyásolja a kapacitást. Erős napsütés esetén néhány óra alatt a töltőáram feltölti az aksit.

A napelemes térvilágítás sötétedéskor automatikusan maximális fényerővel bekapcsol. Az üzemideje egyszeri feltöltéssel napfénymentes környezetben körülbelül 125 óra. A rendszer, igény szerint mozgásérzékelővel is bővíthető, így képes biztonsági funkciót is ellátni. Az élettartama minimum 50 000 üzemóra, ami 15 év folyamatos működést jelent. A fényforrás UV sugárzást nem bocsájt ki. Nem vonzza a rovarokat és a szemeket is kíméli.

A napelemes térvilágítás kivitelezéséhez nincs szükség engedélyre. A mai modern technológiának köszönhetően, a gyártók igazán jól funkcionáló és tartós paneleket képesek előállítani. A házi naperőmű hatalmas mértékben csökkenti a villanyszámlát. Üzemelés közben úgy kell elképzelni, hogy a szabályozott működésű transzformátor, vagyis az inverter a panelekből érkező egyenáramból 230 V váltóáramot állít elő. Létezik akkumulátoros rendszer is, ezt szigetüzeműnek nevezik. Leginkább akkor telepítenek ilyen variációt, ha nincs hálózati áramforrás a közelben.

Nagyon jól jön tanyákon és más félreeső helyeken. A létrehozása gazdasági szempontból nagyon előnyös, hiszen 2-3 éven belül megtérül a befektetés. A házi naperőmű az ezt követő években csak hasznot termel. Mivel praktikus, ezért nem nevezhető luxuscikknek. A mono- és a polikristályos változatok egyaránt népszerűek, ami nem véletlen. Magyarország éghajlata megfelel mindkét típus alkalmazására. Az energia rövid távú tárolására ezekkel a berendezésekkel is van lehetőség, amennyiben akkumulátorral bővíti. A házi naperőmű telepítését nem fogja megbánni.