Nem halasztható a slusszkulcs javítás

slusszkulcs javítás

Míg régebben egyszerű volt megjavítani vagy kicserélni a slusszkulcsot, ha valami probléma akadt vele, addig ma a modern autóknál ez egyáltalán nem így van. Napjainkban már nem tartozik a speciális szolgáltatások közé a slusszkulcs javítás, ugyanis elég gyakran van erre szükség. Sokszor előfordul, hogy hiába nyomkodjuk, nem működik, pedig kívülről semmi jele nincs a meghibásodásnak. Ilyen esetben kénytelenek vagyunk elővenni a pótkulcsot, hogy egyáltalán ki tudjuk nyitni az autót.

Az árakat tekintve, a slusszkulcs javítás még mindig költséghatékonyabb megoldás, mint újat csináltatni, ezért érdemes szerelőhöz fordulni. De nem szabad akárkit megbízni ezzel a munkával, hanem célszerű tapasztalt szakembert keresni. Szükség lehet a slusszkulcs javítás elvégzésére, ha a kulcs beázott vagy letört a mikrokapcsolója.

Akkor is megrongálódhat, ha rálépünk vagy kedvenc négylábú családtagunk játékból kicsit megmajszolja. Ha nem sérül a belső elektronika, akkor elegendő a kulcsház cseréje. Persze el is használódhat a kulcs és tudjuk, hogy aktuális volna megjavíttatni, de folyton halogatjuk, mert időbe és pénzbe kerül a slusszkulcs javítás.

Ilyenkor számíthatunk arra, hogy éppen akkor fog darabokra hullni az egész szerkezet, amikor a legnagyobb szükség volna az autóra. Ha az út mellett ragadunk és nem tudunk jutni az utastérbe, akkor meglehet, hogy az autónyitásért is fizetnünk kell, nem csupán a slusszkulcs javítás kerül pénzbe. Ezért jó, ha rövid idővel azután, hogy észleltünk valamilyen problémát, megjavíttatjuk ezt a nélkülözhetetlen eszközt. Voltaképpen magunkat védjük meg a további bosszúságoktól.