Nimród torta az erdő ízeivel

Nimród torta

Akik igazán szeretik a hasukat, kicsit sem vetik meg a különböző finomságokat. De mi kerüljön az asztalra egy kiadós ebédet vagy vacsorát követően desszertként? Ami biztos, hogy a Nimród torta nem fog csalódást okozni senkinek. A 2021-es „Egy a természettel” Vadászati és Természeti Világkiállításra készült fantáziafinomság az ország tortája, valamint Magyarország cukormentes tortája mellett, robbant be a köztudatba. A Napraforgó, valamint a Beszterce rózsája neveket viselő páratlan remekművek valóban magukkal ragadóak mind formai és ízvilág szempontjából.

Ha valami nagyon egyedire vágyunk, akkor nem kérdés, hogy mit kell megrendelnünk. A Nimród torta, mivel a vadászok asztalára került, ezért olyan aromákat tartalmaz, amelyek a leginkább összeegyeztethetőek a foglalkozással. Fekete ribizli, vegyes bogyós erdei gyümölcsök és a gesztenye az, ami dominál benne. A Nimród torta igyekszik a likőrök mellé ideális kísérőnek lenni, ezért található benne némi St. Hubertus. Egyáltalán nem volt egyszerű a kivitelezése és a recept megalkotása, de a várt végeredmény nem maradt el.

A Nimród torta a szemnek is kedves látvány

Bár az ízek viszik egyértelműen a prímet, azért nem szabad elmenni figyelem nélkül amellett sem, hogy milyen alakot ölt egy ilyen kivételes édesség. A külsőség minden esetben fontos kritérium, éppen ezért erre figyeltek a zsűritagok kiemelt szinten. A Nimród torta igyekszik az egyszerűséget ötvözni a kellemessel. Kakaós sablé az alap, mire a különféle rétegek kerülnek, majd pedig mindezt vanília mousse borítja.

Nagyon visszafogott a színvilág, amit némi csokoládés díszítés tesz teljessé. Egyértelműen elmondható, hogy nem egy fodorba öltöztetett alkotás, de valójában erre nincs egyáltalán szükség. Ez a desszert kiválóan hódít az ízeivel, nem véletlenül nyerte el a zsűri tetszését. Az alkotója Füredi Krisztián, aki a tápiószecsői Hisztéria cukrászda kiváló szakembere. Ha szeretnénk megkóstolni ezt a csodát, akkor a colore.hu weboldalon megtaláljuk azon cukrászdák részletes listáját, ahol örömmel elkészítik mind a három említett különlegességet.