Porhanyós, zamatos pulled pork sütőben

pulled pork sütőben

Egy fantasztikus BBQ recept Amerikából, amit rengeteg magyar is szeret. A húzott hús, más néven pulled pork sütőben is előállítható az otthonunk kényelmében. Ha nem ismerné, ez egy jellegzetes étel sertéshúsból, amit hosszú órákon át, füstölve, faszénen készítenek el. Előtte száraz páccal ízesítik, egyben sütik és amikor készen van, rettenetesen omlós, szaftos, kézzel széttéphető.

A pulled pork sütőben a kis konyhánkban is megalkotható, persze nem lesz ugyanolyan, mint a faszénen sütött, de garantáltan szeretni fogja mindenki. Ezt általában sertéslapockából csinálják, de volt már ilyen tarjából is készítve és az szintén nagyon ízletes. Bármelyik fajtából érdemes kipróbálni, csak azt vegyük figyelembe, hogy a húson legyenek zsírosabb részek, ne csak kívül, mert ettől lesz a pulled pork sütőben fantasztikusan ínycsiklandó. Nem kell túl sok energiát fektetnünk a megalkotásába, a sütő és a fűszerek megoldanak mindent helyettünk. Ezt az ételt Amerikában szendvicsezőkben is kínálják, beteszik két réteg kenyér közé vagy sült krumplival tálalják, igen közkedvelt.

Ebből nem érdemes kisebb mennyiséget csinálni, mert a lényege ugye, hogy a hús egyben süljön meg, lassan és mindezek miatt lesz igazán porhanyós, aromás és bolondítóan ízletes. Na persze fontos a fűszerezés is, kell bele mustárpor, chili, cayenne bors, római kömény, feketebors is többek között és a BBQ szószt szintén össze kell dobni, de amikor megízleljük a végeredményt, majd rájövünk, hogy a pulled pork sütőben is lehet isteni!