Roppant speciális a francia konyak

francia konyak
A szőlőből igazán finom bort lehet készíteni, azonban nem csupán ennek a neves nedűnek a fő összetevője. A francia konyak is pontosan erre az alapanyagra épül. A szőlőbőr rézüstben történő lepárlásával készül a speciális alkoholos ital. A megnevezése pedig a franciaországi Cognac régióra utal, hiszen innen kapta a nevét.
A készítéséről még annyit, hogy a lepárlást követően, minimum két évig tölgyfahordóban kell tartani, hiszen ennyi időre van szükség a megfelelő érleléshez. Tulajdonképpen a francia konyak egyfajta szőlő borpárlat, ami sok száz éves múltra tekint vissza. A nedű korát a legfiatalabb összetevő határozza meg abban az esetben, amikor a konyak több ilyen ital keverékéből tevődik össze.

Ennek megfelelően létezik Very Special, Very Superior Old Pale, illetve Extra Old fajta. A premiumitalnagyker.hu oldalán számtalan egyedülálló francia konyak vehető meg. A legtöbbjük 40%-os alkoholtartalommal rendelkezik, de van olyan is, amelyik 43%-os. Mindegyik kapható fél literes és 700 ml-es változatban, de egyes típusok akár 1,5 literes kiszerelésben is megrendelhetők.