Sokat számít a teherautó gumi állapota

teherautó gumi

Nem elég csak a motor állapotával foglalkozni egy gépjármű esetében. A futóműnek is hibátlannak kell lennie. Ha az abroncsok kopottak, akkor mielőbb cserélni kell azokat, hiszen balesetveszélyes ilyen járművel közlekedni.

Az teherautó gumi minőségét tekintve érdemes minden alkalommal a lehető legjobbat választani. Elsősorban jó tapadást kell biztosítania. A kopásállóság hosszú élettartamot eredményez. A fogyasztást is figyelembe kell venni az új teherautó gumi beszerzésekor.

Az abroncs barázdái növelhetik vagy éppen csökkenthetik a gördülési ellenállást. Nem utolsósorban, fontos minden szezon előtt lecserélni a téli és nyári gumikat a megfelelő változatokra.

Ha ezt elhanyagoljuk, akkor komoly veszélynek tesszük ki magunkat, illetve az utakon, velünk egyszerre közlekedő többi autóst is. Egy hirtelen fékezéskor is jól kell teljesítenie a teherautó guminak. Ennek látható nyomata is marad a féknyom képében. Minél rövidebb, annál jobb minőségűnek számít a teherautó gumi. A gumikeresőnek köszönhetően mindenki megtalálhatja az ideális változatot.