Szobanövények azoknak, akik keveset vannak otthon

szobanövények

A gyönyörű és ápolt cserepes virágok díszítik az otthonokat, a szervezetnek hasznos anyagokkal telítik a levegőt, felszívják a káros anyagokat és kényelmes légkört teremtenek. De ahhoz, hogy a boltban vásárolt szobanövények megfelelően növekedhessenek és fejlődhessenek a lakásban, az igényeiknek megfelelően kell gondoskodjunk róluk.

Néhány szeszélyes zöld élőlényt naponta 3-4 alkalommal is vízzel kell permetezni, másokat délben árnyékba kell helyezni a ragyogó napsugarak elől, este pedig megvilágítani. Az otthonuktól távol dolgozók vagy gyakran nyaralni, üzleti útra induló emberek nem tudják az ilyen szobanövényeket megfelelően ellátni.

Akkor most nekik teljesen le kellene mondaniuk az ilyen szépségről? Egyáltalán nem! Egyszerűen csak ki kell választaniuk a legigénytelenebb szobanövényeket, vagyis azokat, amelyek 1-2 hétig is kibírják öntözés nélkül, jól alkalmazkodnak a fűtött lakás száraz levegőjéhez, a melegben és a hideg huzatos helyiségekben egyaránt jól érzik magukat, illetve nem igényelnek gyakori átültetést.