A táblagépek lélegzetelállítóan könnyűek

Amelyik cég okostelefonokat gyárt, az általában készít egy tabletet is. A táblagépek látványosan kiegészítik azokat a dolgokat, amit egy okostelefon nem képes megadni a felhasználónak. Ez nem más, mint a nagy képernyő. Ez lehetővé teszi, hogy akár munkára is használhatóak legyenek, hiszen teljesítményben gyakran megegyeznek egy laptoppal, viszont annál sokkal vékonyabbak, könnyebbek és elegánsabbak.

A táblagépek arra ösztönözték a telefongyártókat, hogy újabban már készítenek olyan dokkolókat, amelyek a telefonból képesek egy asztali számítógépet varázsolni. Ilyen dokkolót és szoftveres megoldásokat kapott például a Samsung Galaxy S8 modellje is. Ez azért hasznos, mert legyünk akár otthon, akár a munkahelyünkön, a telefonunk mindig nálunk van és egy ilyen dokkoló segítségével pillanatok alatt egy teljes értékű számítógépet kaphatunk.

A táblagépek koncepciója folyamatosan fejlődik. Az Apple táblagépek csodálatosan letisztultak és olyan kecsesen vékonyak, hogy senki nem gondolná mire képes a bennük dolgozó processzor.