Térd kopás ellen minőségi szerekkel

térd kopás

Ha Önnek is valódi kínszenvedés a lépcsőzés és már a sportolás sem okoz örömöt, akkor valószínűleg ízületi porckopással néz szembe. A térd kopás az egyik leggyakoribb fajtája ennek a betegségnek, ami végül is nem csoda, hiszen a lábunkra nehezedik minden súly, járás, állás és mozgás közben. Az is az okai között szerepel, hogy bizony a térdünk gyakran van kitéve sérüléseknek.

A rossz mozdulatok, esések, ütések az évek során sajnos összeadódnak és hozzájárulnak a térd kopás kialakulásához. A tüneteit nem nehéz észrevenni, mivel igen kellemetlenek és sok esetben fájdalmasak is. Ezek közé tartozik az, amikor huzamosabb ideig fáj a térd, kattog vagy ropog, valamint az ízületi merevség.

Sajnos felléphet akár ízületi deformáció is, de szintén ijesztő és kellemetlen tünet lehet az instabilitás, a mozgáskorlátozottság. Jó hír azonban, hogy a térd kopás remekül kezelhető. A legnagyobb hiba ugyanis ebbe a betegségben beletörődni és esetleg lemondani azokról a tevékenységekről, amelyek örömet okoznak. A piac jelenleg tele van olyan készítményekkel, amelyek glükozamint, MSM-et, Omega-3 zsírsavat, kollagént tartalmaznak.

A probléma az, hogy a térd kopás ellen ezek a hatóanyagok nem vagy csak alig hatásosak. Ezek helyett, érdemes kifejezetten erre a problémára kifejlesztett tornagyakorlatokat végezni, kiegészítő kezelésekre járni, valamit masszőrt, csontkovácsot felkeresni, esetleg kipróbálni az akupunktúrát. Hogy ezek maximális hatást fejtsenek ki, nem szabad hanyagolni a minőségi étrend kiegészítők használatát sem.